УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ обявява дарителска сметка

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ обявява дарителска сметка

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ обявява дарителска сметка, на която всички, които желаят да дарят средства за справяне с последствията от епидемията COVID-19, могат да го направят.
В болницата се извършват редица иновативни интервенции, много от които са уникални, не само за страната, но и за целия регион. Тук се намира единственият у нас Референтен център по мозъчно-съдови заболявания, с ръководител доц. Станимир Сираков, където за първи път беше използван трансвенозен достъп (през вена на крака) при емболизацията на артериовенозни малформации. В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е и единственото място за хирургично лечение на медикаментозно резистентни епилепсии. Под ръководството на доц. Красимир Минкин в лечебното заведение за първи път беше направена имплантация на електроди за дълбока мозъчна стимулация при лечение на напреднал Паркинсон. В Клиниката по неврохирургия, която е най-голямата в страната, всяка година се извършват над 2300 мозъчни операции, повечето от които с изключителна сложност.
На територията на лечебното заведение се намира най-големият център у нас за лечение на пациенти с вирусни хепатити, под ръководството на проф. Красимир Антонов.
Благодарение на инвестициите, направени през последните години, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е едно от малкото лечебни заведения в страната с изцяло затворен кръг на лечение на пациентите – от поставянето на диагнозата, през осигуряването на необходимото лечение, до проследяването на ефекта от него.  Отделението по образна диагностика разполага с последно поколение ЯМР и единственият у нас бипланов ангиограф. В Отделението по лъчелечение с Център по радиохирургия е монтиран последно поколение Линеен ускорител, а в Отделението по нуклеарна медицина има възможност за провеждане на SPECT/CT изследвания. Всичко това ни дава самочувствие да твърдим, че предлаганото на нашите пациенти лечение е на световно ниво.
Нашите специалисти винаги са се ръководили в работата си от най-високите професионални стандарти, независимо от обстоятелствата. Надяваме се това да продължи и в тази тежка за всички ситуация. Ще бъдем на местата си, в името на нашите пациенти!

Сметката, по която всеки може да дари средства, е:
IBAN: BG06UNCR76301001661223
BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк
Титуляр: УМБАЛ “Св. Иван Рилски”