Биляна Дудова ще се възстанови напълно до месец

Биляна Дудова ще се възстанови напълно до месец

Трикратната европейска шампионка по борба – Биляна Дудова, е била изписана в много добро състояние от “УМБАЛ Св. Иван Рилски” в ранните часове на 23 май. Това заяви хирургът доц. Антони Филипов, който е провел лечението на 21-годишната състезателка. Тя бе приета в лечебното заведение след като във вторник (21 май) се е самонаранила в състояние на афект. Дудова има прорезни рани в едната ръка.

На 21 май между 20 и 21 часа беше докарана пациентка, 21-годишна с прорезна рана в лява предмишница. Раната беше с давност 10-15 часа. Беше обработена хирургично и на следващия ден отново превързана. По настоящем е изписана. Към момента няма опасност за живота на пациентката. Не е засегната инервацията, мускулатурата и двигателната активност на лявата ръка”, заяви лекарят.

Той сподели пред медиите, че Дудова е била в добро състояние, когато е напускала болницата. Травмата няма да повлияе на спортната дейност на състезателката от националния отбор по борба. Дудова ще се възстановява месец и тогава ще може да се върне на тепиха. Мотивите за действията са лични”, съобщават от БФБ, а самата тя не иска да ги коментира.

Източник: sportal.bg