Доц. Филипов: Биляна извади късмет

Доц. Филипов: Биляна извади късмет

Пациентката извади късмет с оглед нараняването. Това заяви доц. Антоний Филипов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на брифинг пред централния вход на болницата във връзка с инцидента със състезателката по борба Биляна Дудова.

Трикратната европейска шампионка пострада и е с прорезна рана на лявата ръка. Ето какво каза още доц. Филипов по повод инцидента: „На 21-ви май между 20:00 и 21:00 часа бе докарана 21-годишна пациентка с прорезна рана в лява предмишница без засягане на съдово-нервен сноп, без засягане на магистрални кръвоносни съдове. Раната беше с давност минимум 10-15 часа, беше обработена хирургично, в последствие на следващия ден още веднъж превързана и изписана“, започна той.

„С днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервaцията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка. Категорично няма да й пречи да спортува, но с оглед на мястото, където е нараняването, смятам, че тя е извадила късмет”, каза още Антоний Филипов.

„Не мога да ви кажа в момента дали си е вкъщи, но е изписана от болницата. Чувстваше се перфектно, спокойно си тръгна на собствен ход. Имахме намерение да извикаме психолог, но федерацията предпочете да работи с техен психолог, така че оттук-натам те ще имат отношение по този въпрос“, добави доц. Филипов.

Дудова е втората известна българска спортистка, която в последните години прави опит за самоубийство. През юни 2016-а националката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова падна от шестия етаж. С цената на много операции гимнастичката се възстанови.

Източник: standartnews.com