Д-Р ДЕЧЕВ: МИНИСТЪР МЕДЖИДИЕВ МЕ УВЕРИ, ЧЕ НЯМА ДА ПРИЕМЕ ПОДАДЕНАТА ОТ МЕН ОСТАВКА

Д-Р ДЕЧЕВ: МИНИСТЪР МЕДЖИДИЕВ МЕ УВЕРИ, ЧЕ НЯМА ДА ПРИЕМЕ ПОДАДЕНАТА ОТ МЕН ОСТАВКА

„Днес в телефонен разговор, получих уверението на министъра на здравеопазването д-р Меджидиев, че няма да приеме подадената от мен молба за напускане“. Това съобщи в прессъобщение до медиите д-р Дечо Дечев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Министър Меджедиев е поел ангажимент пред него да се обсъдят и решат всички поставени въпроси, относно развитието на болницата. Това се очаква да стане по-късно през деня, на среща между двамата.

Припомняме, че днес медиците от УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ излязоха на протест в защита на изпълнителния директор на болницата д-р Дечо Дечев. Пред служителите на болницата и в присъствието на медиите, д-р Дечев посочи, че няма политически натиск върху него „натискът е по-скоро заради лични интереси на хора, които не са на ниво министър“. Болницата е една от болниците за пример в този сектор, нормално е да има персонални апетити към нея“. По думите му, някой иска да бъде управител на болница, която е с минимални проблеми спрямо другите болници. Доктор Дечев посочи, че болницата е приключила миналата година с четири милиона печалба и припомни, че след вливането на Белодробната болница в „Св. Иван Рилски“ не са получили никакви средства за капиталови разходи.