НОВИ ПРАВИЛА И ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ В УМБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“

НОВИ ПРАВИЛА И ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ В УМБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“

 

Във връзка с епидемията от COVID-19 в България в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се въвеждат нови правила и за служителите на лечебното заведение. Сред тях са:

  1. При съмнение за заразяване с инфекциозно заболяване всички служители на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ задължително уведомяват по телефона преките си ръководители и предприемат действия по изясняване на заболяването. До изясняване на последното служителите не се явяват на работното си място.
  2. Движението на служителите в лечебното заведение да се сведе до минимум, с изключение на случаите, свързани с изпълнение на служебните ангажименти.
  3. При случаи на пътувания в държави/градове с епидемиологична обстановка, служителите да спазват изискванията за поставяне под карантина от минимум 14 дни.
  4. При обслужване на стационарни пациенти кръв да се взема на място при леглото на болния като във всички болнични структури биологичният материал да се взема от медицинския персонал на клиниката/отделението и да се доставя в съответната лаборатория от служебно лице.

Пълният текст на заповедта може да бъде видян ТУК

Източник: Пресцентър УМБАЛ “Св. Иван Рилски”