Безплатни консултации по документи в три клиники на УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

Безплатни консултации по документи в три клиники на УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

Три от водещите клиники в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще консултират безплатно по случай 19 октомври – Денят на Св. Йоан Рилски Чудотворец, небесният покровител на болницата.

Става въпрос за Клиниката по хематология и онкология, Клиниката по обща и ендоскопска хирургия и Клиниката по нефрология. Заради усложнената обстановка в страната, свързана с коронавирусната пандемия, консултациите няма да бъдат на място в болницата, а по документи.

За целта, от 19.10.2020 (понеделник) до 23.10.2020 (петък) пациентите могат да изпратят своите образни и други изследвания, епикризи, свързани със заболяването им, на посочения от всяка клиника имейл. От болницата предупреждават, че консултациите се отнасят само за документи, получени в цитирания  срок и касаещи заболявания, които се лекуват в съответната клиника.

„Бихме искали да направим жест не само към пациентите в София, но и към тези от провинцията, които иначе трябва да пътуват няколко пъти между столицата и своето населено място. Така те ще пътуват само веднъж, в случай, че колегите преценят, че състоянието им изисква лечение в болница“, обяснява проф. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия. Той се е ангажира лично да отговори на всички пациенти, които потърсят мнението му между 19 и 23 октомври. ОЩЕ ЗА ПРОФ. ФИЛИПОВ

Клиниката по обща и ендоскопска хирургия към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е насочена към миниинвазивната и лапароскопска диагностика и лечение. Тя разполага с всички необходими ресурси за модерна диагностика и лечение на заболяванията на коремната стена, всички вътрешни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и перианалното пространство.
Имейл за изпращане на документи: tonyphilipov@gmail.com
Повече за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по обща и ендоскопска хирургия

   

Клиника по обща и ендоскопска хирургия

Според Индекс на българските болници Клиниката по хематология и онкология е на първо място в страната по брой на лекувани пациенти. В нея се прилагат всички съвременни методи за лечение на хематологични и онкологични заболявания.
Имейл за изпращане на документи: dr.yordanov88@abv.bg
Повече за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по хематология и онкология

   
Клиника по хематология и онкология

Най-отличителната черта на Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е по-широкият профил. В нея освен нефролози, работят и двама ендокринолози. Двама от нефролозите имат още по една тясна специалност – съответно кардиология и имунология. Това е причината в клиниката да се лекуват някои от най-сложните случаи у нас – пациенти, които освен бъбречно заболяване, имат и други усложнения като диабет, артериална хипертония, което изисква специфичен подход.
Имейл за изпращане на документи:  clinic.nephrology@gmail.com
Повече за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по нефрология

Клиника по нефрология

Източник: УМБАЛ “Св. Иван Рилски”