Хакери атакуваха раздела за обществени поръчки на уебстраницата на УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

Хакери атакуваха раздела за обществени поръчки на уебстраницата на УМБАЛ “Св. Иван Рилски”

Уважаеми контрагенти,

Бихме искали да ви запознаем със следното уведомление, което получихме от фирма АСПХОСТБГ ЕООД:

„Уведомяваме ви, че в 02:09 часа на 7 ноември 2020 г. беше извършена хакерска атака във фирма АСПХОСТБГ ЕООД. В следствие на нея са били изтрити онлайн файлове на активен сървър и всички бекъп данни/архиви от други два резервни сървъра (дискови масиви).

За съжаление всички файлове (документи с разширение doc., docx, pdf, rar, zip и др.) между датите 25 октомври 2019 г. и 7 ноември 2020 г. не могат да бъдат възстановени от наша страна. Линкът с обществени поръчки, за който става дума, е: Обществени поръчки, страница 2.

Проблемът засяга само прикачените файлове към поръчките. Всички бази данни (имена на файлове, имена на поръчки, номер на поръчка, описание на поръчка, дати, допълнителен текст на поръчките са незасегнати от вируса. Функционалността, настройките и акаунттите по сайта също не са засегнати и са възстановени 1 ден по-късно – на 8 ноември 2020 г.).

Поднасям своите извинения за случилото се и съм насреща за помощ, която мога да окажа за възстановяване на файловете от вашите архиви.„

Засегнатите поръчки от този период са 28 на брой до 1 юни 2020 г. и още 6 на брой от 1 юни до 11 ноември 2020 г.

Правим всички възможно да възстановим на сайта хакнатата информация.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“